Ute efter taklist?​

När man ska renovera och snygga till där hemma finns det en mängd faktorer att ta ställning till. Till syvende och sist handlar renovering och utsmyckning av bostaden om prioriteringar; man har ofta inte möjlighet att göra om precis allting utan får nöja sig med att ta det stegvis. 

Detta både av kostnadsskäl och det faktum att allt tar sin tid. En av de åtgärder som gör väldigt mycket för bostadens utseende interiört är att skaffa nya taklister. Taklister fungerar som en effektiv inramning av rummet; jämför här exempelvis med en tavla som blir fulländad genom att man förser den med rätt sorts tavelram. Det finns en mängd olika taklister att välja bland, så här kan man verkligen välja baserat på eget tycke och smak.

Vad för taklist önskas?

Självklart letar du taklister som kommer förgylla dina rum, oavsett om det gäller billiga taklister, och här är det förstås viktigt att det blir rätt. Ofta är detta inte så lätt att avgöra och det bästa för att få inspiration är att besöka någon av alla de butiker som säljer taklister. Listerna finns i olika utföranden och prisklasser; det finns allt från billiga varianter till de som kostar litet mera och du kan välja mellan en mängd olika "tjocklekar" och med eller utan sniderier.

I en äldre fastighet som har lite mer i takhöjd, från 2.7 meter och uppåt, kan det vara snyggt att satsa på stuckaturer som på ett effektivt sätt förskönar miljön och genast gör rummen "pampigare". Har du dock en lägre takhöjd kan du med fördel istället köpa taklister som är lite smalare och diskretare.​